Intensywny dzień za nami. Sesja z Agnieszką szła jak po maśle. Przyjemna współpraca dała baśniowy efekt. Dzięki delikatnej urodzie modelki i pomocy szalonego dreammakera, fotografia nabrała bardzo magicznego klimatu. Zapraszam do: - polubienia mojego fanpage KINGArt Fotografia - odwiedzania strony www.kingart-fotografia.pl - korzystania z tego co oferuję - oraz do współpracy przy ciekawych projektach :)
Przepis którym warto się podzielić- Empanadas z Ameryki Łacińskiej . Są to zapiekane pierożki wypełnione mięsem z dodatkiem warzyw lub sera. Empanadas są typowym daniem argentyńskim i można spotkać kilkanaście wersji przyrządzania ciasta oraz farszu. Mi szczególnie posmakowało wydanie pochodzące z zachodniej Argentyny, gdzie dodaje się dużo duszonej cebuli. Wygląda to tak... Przepis na ok. 20 sztuk. Składniki na farsz: - 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego - 2 białe cebule - jedna średnia, czerwona papryka - 2 jaja - opakowanie zielonych oliwek (ok. 200 g) - mały pomidor - przyprawy: sół, pieprz, papryka słodka, oregano, bazylia, gałka muszkatołowa, czosnek, Ciasto: - 0,5 kg mąki pszennej - 1 jajko - ok. 120 g tłuszczu (60g masła, 60g oleju) - ok. 175 ml wody - 1,5 łyżeczki soli Wykonanie: Mąkę przesiać do miski, uformować wgłębienie, dodać roztopione masło i olej, rozkłócone jajko i...
Komentarze
Prześlij komentarz