Odgórnie wiadomo, jeśli chcesz, aby mały model pozował tak jak oczekujesz to robi wszystko, aby mu się to nie udało :P Inicjatywa leży po drugiej stronie, a ty rób sobie później z tym co chcesz... No to robimy :D
Przepis którym warto się podzielić- Empanadas z Ameryki Łacińskiej . Są to zapiekane pierożki wypełnione mięsem z dodatkiem warzyw lub sera. Empanadas są typowym daniem argentyńskim i można spotkać kilkanaście wersji przyrządzania ciasta oraz farszu. Mi szczególnie posmakowało wydanie pochodzące z zachodniej Argentyny, gdzie dodaje się dużo duszonej cebuli. Wygląda to tak... Przepis na ok. 20 sztuk. Składniki na farsz: - 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego - 2 białe cebule - jedna średnia, czerwona papryka - 2 jaja - opakowanie zielonych oliwek (ok. 200 g) - mały pomidor - przyprawy: sół, pieprz, papryka słodka, oregano, bazylia, gałka muszkatołowa, czosnek, Ciasto: - 0,5 kg mąki pszennej - 1 jajko - ok. 120 g tłuszczu (60g masła, 60g oleju) - ok. 175 ml wody - 1,5 łyżeczki soli Wykonanie: Mąkę przesiać do miski, uformować wgłębienie, dodać roztopione masło i olej, rozkłócone jajko i...
jakie świetne fotki! ;) supcio ;)
OdpowiedzUsuńWow! Fantastyczna sesja, z humorem, i jak dobrze dobrane atrybuty, jestem pod dużym wrażeniem. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Teraz tylko czekać, czy coś z tego się sprawdzi. Sportowiec, inżynier, artysta :)
Usuń