Do zakładki w kuchni wędruje nowy przepis na hiszpańską ziemniaczaną tortillę. Danie dla osób, którym znudziły się ziemniaki obiadowe w tradycyjnej formie. Kolorowa tortilla z pewnością uatrakcyjni obiadowy talerz . Składniki: 4 duże ziemniaki 1 czerwona papryka 2 cebule 5 jajek oliwa z oliwek przyprawy: sól, pieprz, oregano, czerwona papryka Przygotowanie: Obrane i umyte ziemniaki kroimy w kosteczki. Paprykę i cebulę drobno posiekać. Rozgrzewamy oliwę na większej patelni i dodajemy pokrojone warzywa. Mieszamy razem i smażymy przez ok. 15-20 minut, aż ziemniaki będą prawie gotowe. W misce roztrzepujemy jajka z dodatkiem przypraw i następnie dodajemy mieszankę z patelni. Wymieszane składniki ponownie wracają na rozgrzaną patelnię. Smażymy do momentu, aż się zetną jajka. Za pomocą talerza odwracamy tortillę na drugą stronę. Gotową tortillę hiszpańską pokroić na porcje i podawać ...
Odgórnie wiadomo, jeśli chcesz, aby mały model pozował tak jak oczekujesz to robi wszystko, aby mu się to nie udało :P Inicjatywa leży po drugiej stronie, a ty rób sobie później z tym co chcesz... No to robimy :D
Trzecie zdjęcie jest wprost idealne:) Super ujęcie, w stylu Anny Geddes, w sam raz na kartkę!
OdpowiedzUsuńhehe dzięki. Maluszek ładnie współpracował z aparatem
Usuń